Rólunk

Borbély Gergő

Hogyan került egy üveg magyar bor a thaiföldi dzsungel közepére, és hogyan tanultak meg a spanyol borok merülni?
Borrajongó és búvároktató vagyok. Búvármunkáim révén több helyre eljutottam Délkelet-Ázsia meleg tengereitől Izland jéghideg, kristálytiszta tavaiig. Cápa merülések, vulkanikus tavak, gleccseres vízesések, rejtett barlangok … számtalan kaland. E kalandok során két dolog állandó társammá vált. Az egyik, egy üveg bor apám kis pincészetéből, ahol régtől a legjobb ötletek születtek. A másik a párom, Mariona, akivel szerencsés vagyok megosztani ezeket a kalandokat és különleges pillanatokat. Egy éjszaka egy őrült túranap után 2017-ben, a thaiföldi dzsungel mélyén kortyolgattuk az utolsó üveg bort, amit otthonról hoztam. A tökéletesség gondolatáról beszélgettünk. A szenvedély, a kaland és a hobbi együttvéve. Ez volt az az éjszaka, amikor megszületett cégünk koncepciója.
Rengeteg tanulás, kutatás, kísérlet várakozásainkkal és álmainkkal. Valami nagy dologra készültünk: megragadni a szenvedély, a bor és a kaland lényegét. Így kelt életre az elixSea, avagy a tenger elixírje.
A különleges pillanatokhoz. A világ legjobb borait kutatjuk fel, amelyeket hozzáértő szeretettel és szenvedéllyel készítettek. Ezután hozzáadjuk a kaland ízét, hogy megoszthassuk azokkal, akik épp arra a bizonyos fontos beszélgetésre készülnek életük álmáról (akár a dzsungelben, akár otthon).

Mariona Alabau Peyra

Kettős diplomát szereztem környezettudományból és táplálkozástanból, bár mindig is a természet volt az, ami a legnagyobb helyet kapta a szívemben. Ezért végeztem el a biológiai sokféleség megőrzésének mesterképzését.  Tanulmányaim és munkám során egyre többet tudtam meg a természet törvényeiről, és rájöttem, hogy meg kell változtatnunk az erőforrásaink felhasználásának módját. A tenger iránti szenvedélyem miatt öt kontinensen is éltem és dolgoztam búvároktatóként.
Bolygónk 71% -át víz borítja. Az az érzésem volt, hogy valamit kellene tennünk ezzel a számmal. Amikor Gergővel találkoztunk, megláttuk annak lehetőségét, hogy a mezőgazdaság világát a tenger alá vigyük, megőrizve az ott lévő értékeket ezen új tevékenység révén, és valami újat mutassunk a természet és bor kedvelőinek.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop